Fibromiyalji ağrı hastalığı nedir? Belirtileri, nedenleri ve tedavisi

Aramak:

neurontin  













Toplumun yüzde 3’ünde görülen fibromiyalji sendromu hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Romatizmal hastalıklar içerisinde en sık karşılaşılan ikinci hastalık olan Fibromiyalji kadınlarda erkeklere göre üç kat daha sık görülmektedir. Doğru teşhis konulamadığında fibromiyalji şikayetleri azalsa da bir süre sonra yeniden başlama riski çok fazladır. Fibromiyalji tedavi edilmediğinde yaşam kalitesinde düşüş ve işgücü kaybına neden olur. Merhaba 6 senedir huzursuz bacak sendromuna ve fibromiyaljim var, ama hep fibromiyaljiden tedavi gördüm hiçbirinden sonuç alamadım.

Muayene, ekg, eko ve doppler çekimi yapıldı sonucunda kardiyolojik veya damarla alakalı bir şey olmadığı söylendi. Sonrasında Aralık 2019 da beyin ve sinir cerrahisine gittim. L4 VE L5 bölgemde fıtık ve hafif kanalda daralma vardı (2018 Şubat itibariyle tanı konuldu) Bel ile alakalı olmadığı söylendi ve fizik tedavi ile emg çekimine yönlendirildim. EMG çekimi yumuşak doku ultrasyonu ve MR çekildi sonuç olarak bacak ağrıma sebep bir şey çıkmadı.

Terapi, fibromiyalji semptomlarını ve depresyonu tetikleyen stresi potansiyel olarak azaltabilir. Grup terapisi en uygun fiyatlı seçenek olabilir ve size aynı sorunları yaşayan başkalarıyla tanışma şansı verir. Bu bölgelerdeki ağrı, sürekli bir donuk ağrı gibi hissedilir.

Fibromiyalji hastalığında özellikle Neurontin çok umut verici tedavi sonuçları vermiştir. İçerik olarak Steroid yapıda olmayan anti-enflamatuar ilaçların, Cox-2 inhibitörler dahil olmakla beraber, FMS ağrısı tedavisinde etkili olmadıkları da görülmüştür. Aynı zamanda Opioid ilaçlardan da Fibromiyalji hastalığında kaçınmak gerekir.

Mükemmeliyetçi kişilikleri nedeniyle etraftaki olumsuzluklardan çok etkilenirler; bu nedenle evliliklerinde, aile içinde, arkadaş ilişkilerinde veya iş yerinde sorunlar yaşarlar. Bu sorunlar o kadar stres yaratır ki zamanla yapması gereken işlere konsantrasyonları azalır ve unutkanlık, hafıza problemleri yaşamaya, iş değiştirmelere başlar. Fibromiyaljili aileler (anneler ve çocukları gibi) olabilir. Belli genleri taşıyanlar, fibromiyaljiye daha yatkın olabilir; fakat genler tek başına, fibromiyaljiye neden olmaz. Ancak doktorunuzla işbirliği içinde bu hastalıkla baş edebilirsiniz. İlaçlara ek olarak, yaşam tarzı değişiklikleri şikâyetlerinizin iyileşmesine yardımcı olabilir.

Bu sebeple tedavilerinde ruhsal durumunu düzenleyen ilaçlar kullanılır. Çok yoğun ve stres altında çalışan kişiler ya da işini sevmeden, mutsuz çalışan insanlar da fibromiyalji görülme sıklığı fazla. ”Mesai saati bitsin de buradan gideyim” düşüncesiyle çalışan kişilerde de çok fazla görülüyor. Mutsuzluk, ağrıları artıran bir faktör olduğu için ev hanımında fibromiyalji, stres altında çalışanlarda olduğu gibi ortaya çıkabilir. Karşılaştıklarım daha çok sırt ağrısı çekip "fibromiyalji" olarak tanımlayan/tanımlanan ama fibromiyalji olmayanlar.

Kurumumuz bu doğrultuda KVK Kanunu’nun 8inci maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir. Ayrıca Kurumumuz ilgili kişileri; kişilerin “açık rıza” sına başvurduğu zamanlar başta olmak üzere, kendi faaliyetleri ve kanundaki maddeler hakkında farklı yöntemlerle de bilgilendirmektedir. Fibromiyalji hastaları ilaç tedavisi ve terapilerin yanı sıra günlük yaşamda yapacağı bazı uygulamalarla yaşam kalitesini artırabilir.

Tenofovir Alafenamid Fumarat tedavisinde aranan ön koşullardan biri olan “kemik mineral dansitesini etkileyen ilaç kullanımı” hükmü SUT içeriğinden çıkartılmıştır. Ahmet Maranki Fibromiyalji Ahmet Maranki Fibromiyalji; Ahmet Maranki Fibromiyalji de lavanta, anason, melisa, karanfil ve papatya ağrı kesici özellik taşımaktadır. Mercan köşk, kekik, karanfil, zencefil, biberiye baharatlarını yemeklerde bolca tüketilmesi tavsiye edilir. Ibuprofen gibi steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçlar fibromiyalji semptomlarında kullanılmaktadır. Doktorunuz yorgunluk, uyku bozukluğu ve ruh hali bozukluğu gibi semptomların şiddetini değerlendirecektir.

Vücudunuz normalde acı vermemesi gereken şeylere aşırı tepki verebilir ve ağrıyı vücudunuzun birden fazla bölgesinde hissedebilirsiniz. Yine de, ağırlıklı olarak kadın hastalığı olarak görüldüğü için teşhis edilmemiş kalabilirler. Ancak mevcut istatistikler, 2016 teşhis protokolü daha kolay uygulandıkça, daha fazla erkek kişiye teşhis konulduğunu gösteriyor. “Kronik yaygın ağrı” için 1990 fibromiyalji tanı kriterleri tanımının aksine.

Comments